Keittiösuunnitelmat etenevät yhdessä HTH:n kanssa

Postaus on toteutettu yhteistyössä HTH Keittiöforumin kanssa

Kun olimme saaneet talon pohjapiirustuksen valmiiksi, aloimme heti sen jälkeen suunnittelemaan keittiötä. Tai oikeastaan tiesimme jo pohjapiirrosta laatiessa melko tarkkaan, millaisen keittiön haluamme; keittiöön tulisi suuri saareke ja korkea kaappiseinä saarekkeen taakse. Näiden suunnitelmien kanssa kävimme tapaamassa muutamaa kalustetoimittajaa ja lopulta päädyimmekin meille jo ennalta tuttuun kumppaniin, HTH Keittiöforumiin.

Kouvolan HTH Keittiöforumin taitava, super-asiakaspalvelija Viivi Tasala palveli meitä heti ensimmäisellä käynnillä ja teki meille nopealla aikataululla ensimmäisen version tulevan kotimme keittiöstä. Tätä versiota muokattiin toiveidemme mukaan vielä muutamia kertoja, kun mielemme muuttui ja suunnitelmat tarkentuivat. Ja tässä se on, meidän keittiösuunnitelmamme:

Keittiöstämme tulee pääosin valkoinen, mutta allassyvennykseen valitsimme tammiset yläkaapit ja peitelevyt. Tasomateriaalin kanssa pähkäilemme vielä, mutta tällä hetkellä voiton on viemässä Tulikiven Calacatta Arni Terrazzo. Tätä kaunista kiveä tulee tasojen lisäksi myös välitilaan.

Takaseinällä vasemmalta alkaen on integroitu jääkaappi, apteekkarinkaappi kuivatarvikkeille, laatikosto, allaskaappi ja integroitu astianpesukone, kaappi integroidulle uunille ja mikrolle ja viimeisenä integroitu pakastin. Allas tulee takaseinälle, jotta tiskit eivät kerääntyisi saarekkeen päälle ja mielestäni se tuo keittiölle myös kodikkuutta ja särmää. Minimalistisesta keittiöstä haaveileva mieheni olisi halunnut korkean kaapiston koko seinälle, mutta tällöin laskutilaa olisi jäänyt keittiöön melko vähän, joten luovuimme lopulta ajatuksesta. Samalla jouduin kuoppaamaan haaveeni aamiaiskaapista.

Saareke on kolme metriä pitkä ja saarekkeessa on lieden lisäksi vetolaatikot astioille ja aterimille. Saarekkeen olohuoneen puoleiselle sivulle tulee hyllykaappeja ja muutama baarijakkara. Saarekkeen eteen tulee iso ruokapöytä. Katsotaan, teemmekö pöydän itse vai löydämmekö jostain valmiin, joka sopisi budjettiin.

Kuvan tamminen mallikeittiö löytyy Kouvolan HTH Keittiöforumilta. Tämä sama tamminen ovi valikoitui myös meille allassyvennyksen yläkaappien materiaaliksi. Vetimen virkaa toimittaa alumiininen vedinura. Vedinuran ansiosta yleisilme on pelkistetty ja kaappien ja laatikoiden avaaminen ja puhtaanapito on helppoa.

Edellisen kotimme keittiö oli myös tilattu HTH:lta ja olimme keittiön laatuun ja toimivuuteen erittäin tyytyväisiä. Vanhan kotimme keittiötä esittelinkin jo tässä postauksessa. Hyvät kokemukset laadusta ja hyvä hinta-laatusuhde painoivatkin vaakakupissa paljon, kun valitsimme keittiötoimittajaa uuteen kotiimme.

HTH on tanskalainen yritys ja sillä on Suomessa neljä myymälää: Helsingissä, Espoossa, Lahdessa ja Kouvolassa. Kaikkien neljän myymälän takana on kouvolalainen yrittäjä ja on mahtavaa, että voimme tukea valinnallamme paikallista yrittäjää. Globaalisti HTH toimii 12 eri maassa ja yhteensä myymälöitä on 130. Keittiöiden lisäksi HTH toimittaa myös kylpyhuonekalusteita ja vaatekaappeja.

Kun aloimme suunnitella keittiötä, tutustuimme ensin nettisivujen insipiraatiokuviin, mutta hyvin pian halusimme käydä myymälässä paikan päällä tutustumassa eri keittiömalleihin. Samalla pääsimme testaamaan keittiöiden erilaisia ominaisuuksia. Suosittelen lämpimästi turvautumaan heti alkuvaiheessa myyjän apuun. Keittiösuunnittelun ammattilainen osaa ottaa suunnittelussa huomioon asiakkaan toiveiden lisäksi keittiön toiminnallisuuden, jolloin lopputulos on paitsi tyylikäs, myös arjessa toimiva. Keittiösuunnittelija tekee maksuttoman 3D-mallinnoksen suunnitelmasta, jolloin lopputuloksen hahmottaminen on helpompaa.

En malttaisi odottaa, että saisin nähdä tuon meidän keittiön jo livenä! Mutta ennen sitä on vielä paljon tehtävää, esimerkiksi yhden talon rakentaminen. 😀 Toivottavasti ensi keväänä pääsen julkaisemaan teille kuvia valmiista keittiöstä.

Jos keittiösuunnitelmasta nousee jotain kysymyksiä tai kommentteja, niin vastailen niihin mielelläni. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *