Asuntomessujen ihanimmat yksityiskohdat

Meidän perheen viimeinen yhteinen lomaviikko oli kiireinen ja täynnä tekemistä. Pääsimme tiistaina vierailemaan Tuusulan asuntomessuilla kahdestaan mieheni kanssa ja tutustumaan upeisiin messutaloihin. Jos sinulla on mahdollisuus käydä messuilla, suosittelen lämpimästi!

Somessa monia on huolestuttanut, toteutuuko messuilla suositus hygieniasta ja turvaväleistä ja minun kokemukseni asiasta on kyllä – ja toisinaan. Messujärjestäjät olivat tehneet kaikkensa, jotta jokaisella messuvieraalla olisi turvallinen käynti. Suojamaskeja oli jaossa heti ennen messubussiin hyppäämistä ja käsiä pääsi desinfioimaan jokaisessa kohteessa. Messutyöntekijät rajoittivat kävijämääriä kohteissa, mikä ruuhkautti kohteet paikoin, mutta mielestäni jonottaessa säilyi ainakin jonkinlainen turvaetäisyys. Minulla oli koko messujen ajan turvallinen olo, mutta nämä asiat ovat kuitenkin niin henkilökohtaisia, että jonkun toisen kokemus messuista saattaa olla toisenlainen ja ahdistava.

Mutta sitten itse kohteisiin! Tuusulan messuilla oli todella paljon hirsikoteja ja nämä upeat ja jykevät puukodit olivat kovasti mieleeni. Kuitenkin tänäkin vuonna kivitalot HEVI Lumitiikeri ja molemmat Dupliot hurmasivat meidät huolellisella viimeistelyllä ja työn jäljellä. Hyvin tehtyjä ja rakennettuja taloja on ilo katsella!

Messukotien sisustuksissa oli ihania yksityiskohtia ja olen tähän postaukseen koonnut ne ideat, joita haluaisimme budjetin puitteissa toteuttaa omassa kodissamme. Koska emme halunneet jäädä osaltamme tukkimaan reittiä, en valitettavasti ehtinyt ottamaan kaikista kohdetietoja ylös, enkä enää jälkikäteen niitä muistanut.

Kastelli Kuori 115:ssa oli ihanan harmoninen sävymaailma. Koti ei ollut kliinisen valkoinen, mutta silti vaalea ja rauhallinen.

Kastelli Kuori 115:ssa värimaailma jatkui myös lastenhuoneessa.
Kastelli Kuori 115:ssa oli myös nämä ihanat Woodnotesin tuolit!
Tämä paritalo Veljestecon baarikaappi oli mielestäni yksi messujen upeimmista yksityiskohdista. Vaikka se on todella maskuliininen, voisin rakentaa tämmöisen milloin vain omaan kotiini, jos sille löytyisi arvoisensa paikka.
Tämä on yksi esimerkki Duplio-kivitalon työn jäljestä ja viimeistelystä. Vaatekaapit ovat viimeistellyt ja epäsuora valo on kiinnostava.
Terrantinta-talo Puustellin Helmessä oli kätevä integroitu kuramatto. Hiekka ja pienet kivet jäävät maton pintaan, eivätkä kulkeudu sisälle asti.
HEVI-kivitalo Lumitiikerin sängynpääty ja yöpöydät olivat yksinkertaisuudessaan upeat. Myös yöpöydän päällä oleva pistorasia on näppärä, jolloin esimerkiksi laturin johdot eivät loju ja pölyty lattialla. Tämän makuuhuoneen lattia on myös IHANA!
Samassa makuuhuoneessa oli myös tämä upea mittatilausvaatekaappi.
Lumitiikerin sauna oli myös aivan täydellinen lauteiden mallia ja sävyä myöten.
Lumitiikerin kylpyhuone oli kiinnostavan mallinen. Unidrainin lattiakaivot ovat myös meillä hankintalistalla. Pidän myös kovasti noista seinään tai kattoon integroiduista eleettömistä suihkuista.
Note to self: yhden tehosteseinän sijaan tapettia tai maalia kannattaa laittaa useammalle seinälle.
Lattiasta kattoon yltävät suurlaatat ovat upeita katseenvangitsijoita ja helpottavat puhtaanapitoa, kun saumoja on vähän. Toivotan myös seinä-wc:t lämpimästi tervetuloa meidän talouteen!
Valokiskoja olemme suunnitelleet muutamaan tilaan, jolloin valaisimien paikkaa voi itse muuttaa valon tarpeen mukaan.
Honka Huomenen lastenhuoneen sisustus on kiinnostava ja värimaailma harmoninen,
Tämä Duplio Aallon väliovi on kaunein näkemäni. Täytyy kysyä näistä tarjous, josko saisimme mahdutettua tämmöiset budjettiin.
Rakastuin myös puisiin ulko-oviin. Tässä ovessa on lisäksi ihana iso ripa, josta oven voi avata.
Finnlog Hetenan ulkokatoksen materiaalina oli poltettua puuta. Myös talon musta ulkoverhoilu oli poltettu, jolloin puupinta on täysin huoltovapaa. Katoksessa oli myös ihana tuoksu.
Toivottavasti pääsen ensi kesänä laittamaan jo istutuksia uuden kodin terassille. Silloin ruukkuihin pääsevät ehdottomasti nämä kauniit apilat.

Oletko sinä käynyt asuntomessuilla? Jos olet, mitä pidit messuista tai mikä kohde tai yksityiskohta jäi erityisesti mieleesi?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *